Πρόσκληση ενδιαφέροντος για προβολή φωτογραφικού υλικού με θέμα Μετανάστες-Πρόσφυγες

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

(Αθήνα, 3-4-5 Ιουλίου)

Νεότερο: για προτάσεις ή περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το [email protected]

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 3, 4 και 5 Ιουλίου οργανώνουμε το 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Στόχοι του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια αντιρατσιστικής συνείδησης, η ανάδειξη της αξίας της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης, η γνωριμία με τις κοινότητες των μεταναστών και των προσφύγων αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων που υφίστανται διακρίσεις. Γενικότερος σκοπός είναι το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ να αποτελεί κορύφωση της ετήσιας φιλομεταναστευτικής δράσης μας (κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις στις αρχές, δομές έμπρακτης αλληλεγγύης κ.λπ.). Απ’ τη μια προσπαθούμε να προωθήσουμε την κοινωνική εξίσωση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα και απ’ την άλλη να εκδηλώσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους/ες υφίστανται διακρίσεις λόγω εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας, φύλου ή σεξουαλικής επιλογής. Ως προς τις εκδηλώσεις προσπαθούμε να αναδείξουμε τους στόχους και τους αγώνες του αντιρατσιστικού κινήματος στη συγκεκριμένη συγκυρία και ταυτόχρονα να προβάλλουμε καλλιτεχνικά εγχειρήματα, εναλλακτικά πειράματα αντίστασης και δημιουργίας, μορφές πολυπολιτισμικής συμβίωσης και αποδοχής της διαφορετικότητας απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας (πραγματοποιούνται αντίστοιχα φεστιβάλ σε άλλες οκτώ πόλεις της Ελλάδας) ξεκίνησε το 1996. Έχει συνεχή ανοδική πορεία και στο 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ του 2008 συμμετείχαν 25.000 άτομα και εκατοντάδες ελληνικές και αλλοδαπές οργανώσεις κάθε είδους: αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, εκπαιδευτικές, μειονοτικές, γυναικείες, φεμινιστικές, νεανικές, δημοτικές, μη κυβερνητικές κ.α. Το Φεστιβάλ οργανώνεται και λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές και εθελόντριες και δεν δέχεται επιχορηγήσεις και χορηγίες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και την ηλεκτρονική μας σελίδα στη διεύθυνση www.antiracistfestival.gr

Το φετινό 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα αφιερωθεί στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και θα επικεντρώνεται στα προβλήματα της επισφαλούς εργασίας των μεταναστών και ιδιαίτερα των μεταναστριών και στο θέμα των προσφύγων στην Πάτρα, στην Αθήνα, στον Έβρο, στο Αιγαίο.

Με βάση αυτούς τους άξονες, σας καλούμε να συμμετάσχετε στο 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με υλικό που σχετίζεται με τα εξής θέματα:

– Γυναίκες μετανάστριες και ρατσισμός

– Μετανάστες/ριες και επισφαλής εργασία

(ενδεικτικά και μόνο: γεωργικές, οικοδομικές, οικιακές ή άλλες εργασίες)

– Πρόσφυγες στις πόλεις, στην ύπαιθρο, στις θάλασσες

(ενδεικτικά και μόνο: διέλευση χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, κράτηση σε στρατόπεδα, παραμονή σε λιμάνια, σε δημόσιεςυπηρεσίες, για αίτηση ασύλου κ.ο.κ.)

Το υλικό πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή ώστε να προβληθεί μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. (Η έκθεση τυπωμένου υλικού θα εξαρτηθεί από το χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ).

Θα σας παρακαλούσαμε, αν ενδιαφέρεστε, να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τις 10 Ιουνίου ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και να οργανώσουμε το υλικό. Είναι προφανές ότι τα στοιχεία των δημιουργών θα αναφέρονται σε κάθε φωτογραφία καθώς και στα δελτία τύπου που αποστέλλονται για τις εκδηλώσεις και την ευρύτερη δημοσιοποίηση του Φεστιβάλ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: [email protected]

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3813928 (απογευματινές ώρες)

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+