Από τη Λαμπεντούζα ως το Φαρμακονήσι: Κέντρα κράτησης, αστυνομικά τμήματα, «αποτρεπτικές» πολιτικές στην Ευρώπη-Φρούριο

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

Το Σάββατο 5 Ιουλίου στις 8:00μμ οργανώνεται μια από τις κεντρικές συζητήσεις του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ: «Από τη Λαμπεντούζα ως το Φαρμακονήσι: Κέντρα κράτησης, αστυνομικά τμήματα, «αποτρεπτικές» πολιτικές στην Ευρώπη-Φρούριο».

Η συζήτηση αφορά τον ανοιχτό πόλεμο της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στους οικονομικούς και πολίτικους πρόσφυγες. Οι αποτρεπτικές πολίτικες του ευρωπαϊκού καθεστώτος συνόρων δολοφονούν μετανάστες και πρόσφυγες στο Μεσόγειο και στο Αιγαίο (Λαμπεντούζα, Θέουτα, Φαρμακονήσι, Σάμος κλπ). Τα κέντρα κράτησης ως σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης , καθώς και τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, όπου κρατούνται  επ’ αόριστον μετανάστες και πρόσφυγες, αποτελούν τη μορφή που παίρνει στις μέρες μας η κατάσταση εξαίρεσης.

428646_307990429261608_784977789_n

Κεντρικός ομιλητής της συζήτηση ο Ιταλός ακτιβιστής, Τζιασάντρο Μέρλι από τη Μητροπολιτική Συνέλευση Ρώμης, ενώ θα παρέμβουν οι: Δήμητρα Σπαθαρίδου από την Διεθνή Αμνηστία, Καζίμ Ρουίς από την Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας, ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες Γιώργος Τσαρμπόπουλος.

Θα συντονίσει ο Νασίμ Λομανί από το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+