ΧΑΝΙA: Απολογισμός 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Χανίων, η πιο σημαντική γιορτή του αντιρατσιστικού κινήματος στην πόλη μας, φέτος έκλεισε αισίως τα εννιά χρόνια. Το 9ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ τελείωσε, αφήνοντας μια νότα ελπίδας και αλληλεγγύης μπροστά στην δύσκολη εποχή που ζούμε.

Όλοι όσοι  βρεθήκαμε εκεί, που δουλέψαμε για το Φεστιβάλ, που συμμετείχαμε στις συζητήσεις και τα δρώμενα, που ακούσαμε μουσικές και γευτήκαμε τα φαγητά του κόσμου, δείξαμε ότι απέναντι στην βαρβαρότητα απαντάμε με αλληλεγγύη.

Στη σύγχρονη βαρβαρότητα που εκφράζεται με τις ρατσιστικές διακρίσεις, την ξενοφοβία, την καταστολή, την καταστροφή του περιβάλλοντος, τον εθνικισμό, αντιπαραθέσαμε την κοινωνική αλληλεγγύη και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.  Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου, στους νέους, στους ανέργους, όλους αυτούς πού η κρίση, δεν τους χαρίστηκε.

Αυτή είναι η ελπίδα όλων μας, ελλήνων και ξένων, λευκών και έγχρωμων, χριστιανών, μουσουλμάνων και άθεων.

Όλοι μαζί, μεταναστευτικές κοινότητες, αντιρατσιστικές οργανώσεις, συνδικάτα αλλά και ευαίσθητοι πολίτες, αποδείξαμε ότι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν είναι μονόδρομος υπάρχουν και η φιλοξενία, η αλληλεγγύη, ο διεθνισμός.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους, γνωστούς και άγνωστους, μικρούς και μεγάλους. Όσους και όσες  συμμετείχαν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Από αυτούς που κουβάλησαν, που έστησαν, που μαγείρεψαν, που ήταν στα πόστα, μέχρι αυτούς που τραγούδησαν αφιλοκερδώς, όλους όσους ήρθαν, που με την παρουσία τους βοήθησαν να επιτύχει το Φεστιβάλ.

Όλοι όσοι επισκεφτήκαμε το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών το Σαββατοκύριακο, φωνάξαμε με την παρουσία μας, ότι η Μεσόγειος είναι η θάλασσά μας, και σε αυτή δεν χωράνε χημικά όπλα, δικτατορίες, εθνικισμοί, και πνιγμένοι άνθρωποι και δώσαμε ραντεβού στο 10ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Αποδείξαμε, ότι δεν φοβόμαστε τον ξένο, το διαφορετικό, το άγνωστο. Αντίθετα, ασφυκτιούμε με τη δική μας καθημερινότητα της εκμετάλλευσης, την χρόνια αρπακτικότητα των κυρίαρχων, τη γνωστή ρουτίνα της κατανάλωσης και της υποταγής.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους περιοίκους για την κατανόηση που έδειξαν όσον αφορά στην όχληση που προκλήθηκε από τη μουσική αναγνωρίζοντας ότι αυτές οι 2 μέρες δεν ήταν 2 μέρες κερδοσκοπικών μουσικών εκδηλώσεων αλλά μια γιορτή αλληλεγγύης και συλλογικής έκφρασης του φωτεινού κομματιού της πόλης.

Μέχρι τo επόμενο φεστιβάλ…ραντεβού στους δρόμους

9ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΝΙΩΝ

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+