«Μόνιμα μνημόνια, ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος»

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

«Στις πολυεθνικές τα κέρδη, στη φύση και την κοινωνία οι ζημιές». Αντιστρέφεται αυτή η κατάσταση; Η σχετική συζήτηση στο πλαίσιο του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, την Κυριακή 3 Ιουλίου, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το σύνθημα των ελίτ είναι «επιστροφή στην ανάπτυξη». Επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη για την επανεκκίνηση της συσσώρευσης, με λιτότητα, απαξίωση της εργασίας, κατεδάφιση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση των δημόσιων-κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, των «κοινών» και των κρίσιμων φυσικών διαθεσίμων και λειτουργιών της φύσης.
Στην Ελλάδα  ανάμεσα σε πολλά άλλα επιχειρούνται οι ιδιωτικοποιήσεις – εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας και δημόσιων αγαθών όπως η γη, οι δημόσιοι – κοινοί πόροι (υδατικοί, ενεργειακοί, ορυκτοί κ.ά.) αλλά και οι δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες (μεταφορές, ενέργεια, ύδρευση, αεροδρόμια, λιμάνια, διαχείριση αποβλήτων) με αιχμή του δόρατος το διαβόητο ΤΑΙΠΕΔ…

«Μόνιμα μνημόνια, ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος» είναι τίτλος της σχετικής συζήτησης στο πλαίσιο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στο περιβάλλον αλλά και την ανίχνευση της απάντησης σε κάθε είδους ΤΙΝΑ θα μιλήσουν οι: Γιώργος Βελεγράκης (zoimeta.wordpress.com), Ελένη Πορτάλιου (Eπιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού), Πέτρος Ψαρρέας (Κόκκινο Δίκτυο – Ερευνητής Πολιτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος), Ηρώ Διώτη (περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας).

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των Συζητήσεων πατώντας εδώ.

Info
19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 1,2,3 Ιουλίου 2016 –Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια
Είσοδος: 5€ ανά ημέρα | 10€ για όλο το τριήμερο
Ώρα έναρξης συζητήσεων: 7.00 μ.μ.
Ώρα έναρξης συναυλιών: 9.30 μ.μ.

Save

Save

Save

Save

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *