Τελευταία μέρα σήμερα για το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Μαγική νύχτα η χθεσινή, που θα θυμόμαστε καιρό, εξίσου δυνατή προμηνύεται η σημερινή, τρίτη και τελευταία της μικρής, εφήμερης πολιτείας των Ιλισίων με τα μεγάλα όνειρα. Εκτός των άλλων, σήμερα είναι που θα αντηχήσει στο Αντιρατσιστικό «Το Τραγούδι του Ξένου». Φοίβος Δεληβοριάς, Αργύρης Μπακιρτζής, Μάρθα Φριντζήλα συναντιούνται επί σκηνής σε μια μοναδική συναυλία με αφορμή το Φεστιβάλ φτιαγμένη αποκλειστικά με τραγούδια που μιλούν για ξένους. Τους δικούς μας ξένους, εμάς τους ξένους, τους ξένους που υποδεχόμαστε, τους ξένους που περιφρονούμε, τους ξένους που περιέχουμε.

PHOTOS: Μάριος Λώλος

july2-1

Πολύχρωμα μπουλούκια κόσμου, ντόπιων και μεταναστών, κατάφταναν χθες από νωρίς, βόλταραν στους χώρους του Φεστιβάλ, που φέτος πραγματοποιείται με κεντρικό σύνθημα «Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι» και τη συμμετοχή 203 οργανώσεων, σταματούσαν στα τραπεζάκια των αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών συλλογικοτήτων, γνώριζαν νέες ομάδες που αντιστέκονται ή δείχνουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, συναντούσαν τις παλιές, ενημερώνονταν, αντάλλαζαν απόψεις, συζητούσαν.

july2-2

july3

Πολύ πριν πέσει ο ήλιος ο παιδότοπος είχε υψώσει τα μπαλόνια της χαράς, κόσμος είχε πιάσει θέση στους χώρους όπου ξεκινούσαν οι κουβέντες, ενώ o εκθεσιακός διάδρομος δεχόταν τους πρώτους επισκέπτες και επισκέπτριες, που έσπευσαν να παρακολουθήσουν το προσφυγικό δράμα και τις σκληρές διαδρομές των κυνηγημένων μέσα από τις φωτογραφικές εκθέσεις και την ιδιαίτερη ματιά των Γιάννη Λιάκου, Μάριου Λώλου, Στέλιου Μισίνα, Κώστα Νταντάμη, Νίκου Παλαιολόγου, Βασίλη Μαθιουδάκη και Ελεάνας Κωνσταντέλλος.

july2-5

Όταν έπεσε το βράδυ, και έγινε αυτό που συνηθίζουμε να συνοψίζουμε ως «το έλα να δεις», δεν υπήρχε χώρος του Φεστιβάλ που να μην έχει εξελιχθεί σε μια μικρή αυτόνομη γιορτή ασφυκτικά γεμάτη ανθρώπους που το χαίρονταν με την καρδιά τους: απ’ τις συναυλίες της Κεντρικής και Μεταναστευτικής Σκηνής μέχρι το Χώρο του Ρεμπέτικου και απ’ τις ουρές στις Κουζίνες ως τις απλωσιές της Πανεπιστημιούπολης.

july2-7

july-last

Ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί και μαζί φτιάχνουμε νύχτες που θα θυμόμαστε για καιρό. Σαν τη χθεσινή και σαν τη σημερινή που προμηνύεται λαμπρή. Δείτε όλο το πρόγραμμα της Κυριακή πατώντας εδώ και ελάτε!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *