20 φορές η ελπίδα!

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Το 20ό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας έκλεισε τις πύλες του την Κυριακή αφήνοντας τη φλόγα της ελπίδας ακόμη πιο δυνατή, πιο ζεστή, πιο μεγάλη.

Η αξία της αλληλεγγύης και τα αιτήματα για ανοιχτά σύνορα και ανεμπόδιστη μετακίνηση προσφύγων/μεταναστών, για άσυλο, για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, για ίσα δικαιώματα στη στέγαση, την παιδεία, την υγεία και για τη γενικότερη κοινωνική ένταξη όσων ηθελημένα ή άθελά τους παραμένουν στη χώρα μας, δεν είναι υπόθεση μερικών ανθρώπων: αγκαλιάζουν και κινητοποιούν ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου και η αξιοσημείωτη παρουσία της νεολαίας στο 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι μέρος της ελπιδοφόρας αυτής εικόνας. Ζήσαμε ένα Τριήμερο πλούσιο σε όλα του: σε συζητήσεις, προβληματισμούς και ανταλλαγή απόψεων, σε ταξιδιάρικες μελωδίες και δυνατά live, σε χορούς και γλέντια, σε χρώματα, γεύσεις, σε συγκινήσεις -με πολλή χαρά και πολύ πολύ παιχνίδι απ’ τα πιτσιρίκια. Μα πάνω απ’ όλα ζήσαμε τρεις μέρες γεμάτες αλληλεγγύη, αποδοχή, κατανόηση όλων για όλ@.

Θέλουμε από καρδιάς να πούμε ένα θερμό ευχαριστώ στους χιλιάδες ανθρώπους που στήριξαν και ζωντάνεψαν για μια ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ, στις οργανώσεις, τα στέκια και τις συλλογικότητες που το εμπλούτισαν με τις ιδέες τους, στους καλλιτέχνες και τις καλλιτέχνιδες, ντόπιους/ες και μετανάστες/ριες, που το τίμησαν ανεβαίνοντας στις σκηνές του, και στους ομιλητές και τις ομιλήτριες των συζητήσεών του, που το διεύρυναν με τις προσεγγίσεις τους. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλουμε και στους διεθνείς αλληλέγγυους και τους πρόσφυγες του City Plaza για την αμέριστη βοήθειά τους και την πολύτιμη συμβολή τους στο στήσιμο.

Η παρουσία όλων των παραπάνω δικαιώνει (και σε μεγάλο βαθμό εξαφανίζει) τον προφανή κόπο που απαιτεί ένα τέτοιο αυτοοργανωμένο εγχείρημα για να υλοποιηθεί.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, όπως πάντα το τελευταίο ΠΣΚ του Ιούνη, αλλά στο μεταξύ δε θα χαθούμε: θα συναντιόμαστε στους αγώνες για έναν κόσμο δικαιότερο.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Save

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *