Οι κουζίνες του 20ού Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ

Οι κουζίνες του 20ού Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Με γεύσεις από δεκάδες μέρη του κόσμου θα στρωθεί το πιο ανοιχτό και φιλόξενο τραπέζι της πόλης, το τραπέζι του 20ού Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας. Η μεταναστευτική/προσφυγική κουζίνα θα είναι για άλλη μια χρονιά η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Τριημέρου, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες, γυναίκες και άντρες, από χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής θα ετοιμάζουν αλμυρά και γλυκά παραδοσιακά εδέσματα των τόπων καταγωγής τους.

Μεταναστευτικές Κουζίνες 2017 –τα αλμυρά  

AIΓYΠTOΣ Φαλάφελ, κόσαρι (κοφτό μακαρονάκι/ρύζι, φακές και πικάντικη σάλτσα χούμους)

ΑΙΘΙΟΠΙΑ Παραδοσιακή πίτα με σάλτσα από κιμά κοτόπουλου και λαχανικών

AΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Μαντού (4 πουγκάκια με κρέας ή με λαχανικά) και σάλτσα γιαουρτιού, Κabeli (ρύζι με αρνί και λαχανικά), πατατόπιτα με λαχανικά

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Empanadas χωρίς γλουτένη, χειροποίητες τυπόπιτες με ζύμη καλαμποκιού με τυρί/κιμά/λαχανικά

ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ Κοτόπουλο με κάρι και πράσινο-κίτρινο-κόκκινο ρύζι, μπιφτέκι μοσχαρίσιο με πατατοσαλάτα

ΙΡΑΝ Φαλάφελ, κοτόπουλο με ρύζι και σαφράν

ΚΑΜΕΡΟΥΝ Μoσχάρι με σπανάκι και ρύζι, κοτόπουλο με πατάτες και ρατατούι

ΚΕΝΥΑ Sambusa (λαχανικά με τσίλι), tsapati (μοσχαράκι κατσαρόλας)

ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ Φαλάφελ, λαχματζούν, τσι κιοφτέ (είδος κεφτέδων με χόρτα)

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ Νεμ με χορτοκεφτέδες Μαδαγασκάρης, κόκκινη σάλτσα και ρύζι, κοτόπουλο με τζίντζερ, μπαχαρικά και ρύζι

ΜΑΛΑΙΣΙΑ Ρύζι τηγανητό με γαρίδες-κοτόπουλο και 2 spring rolls

ΜΑΡΟΚΟ Κους κους με λαχανικά και κοτόπουλο με ελιές

ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ Μοσχάρι με κάρι και ρύζι, κοτόπουλο με καρύδα, ρύζι και xima (πουρές από καλαμπόκι)

ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΑ ΦΑΣΟ Ρύζι με φασόλια, κοτόπουλο με σάλτσα φιστικοβούτυρου

ΝΙΓΗΡΑΣ Αυγό τηγανητό σε ζύμη, τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο

NIGERIAN WOMEN Ρύζι με κοτόπουλο και σoς, akara (σουβλάκι με φασόλια μαυρομάτικα, σαλάτα και πίτα)

Ν. ΑΦΡΙΚΗ Μπακαλιάρος με σάλτσα κάρι και ρύζι, bοerewors (μοσχαρίσιο λουκάνικο σε ψωμάκι ή με πουρέ καλαμποκιού και πικάντικη σάλτσα)

ΣΕΝΕΓΑΛΗ Υassa (κoτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια και ρύζι), maffe (ρύζι με φιστικοβούτυρο και αρνί)

ΣΟΥΔΑΝ Κapsa (κοτόπουλο με ρύζι, ξηρούς καρπούς και καρότο), tamia (κεφτέδες από φάβα σε πίτα με λαχανικά και ταχίνι)

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ) Τουρκική τυρόπιτα

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ Spring rolls με noodles

glyka

Μεταναστευτικές Κουζίνες 2017 –τα γλυκά

AΙΓΥΠΤΟΣ Μπακλαβάδες κλασικοί και γεμιστοί, κανταΐφι, σιροπιαστά με σιμιγδάλι και καρύδα, κέικ με καρύδι

ΖIMΠAMΠOYE Παγωτό με καρύδα και καραμέλα

ΚΑΜΕΡΟΥΝ Λουκουμάδες με ζάχαρη, λουκουμάδες με καλαμποκίσια κρέμα μπανάνας

ΣΟΥΔΑΝ Σιροπιαστά γλυκά

ΜΑΡΟΚΟ Shedbakia (μαροκινές δίπλες), πορτοκαλογλυκό, γλυκό με χουρμάδες

Από το Φεστιβάλ δε θα λείψουν ούτε οι ρακομεζέδες του “Ρακάδικου” ούτε οι γεύσεις της Συλλογικής Κουζίνας “El Chef”.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+