Στρώνουμε τραπέζι στο 25ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με γεύσεις από 20 χώρες
Δείτε το event εδώ
Εδώ και χρόνια το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποτελεί ένα ταξίδι γαστρονομίας, μέσα στο οποίο έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να γευτούμε ξεχωριστές κουζίνες και να ανακαλύψουμε μοναδικά πολιτισμικά στοιχεία από όλες τις γωνιές της γης! Έτσι και φέτος στρώνουμε τραπέζι στο 25ο Φεστιβάλ με γεύσεις από τις 19 μεταναστευτικές κοινότητες που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε.
Οι Μεταναστευτικές Κουζίνες περιμένουν για να σας ταξιδέψουν στις 5, 6 και 7 Ιουλίου. Για το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, οι αυθεντικές πολυεθνικές κουζίνες, από κοινότητες και ομάδες, είναι παράδοση! Γεύσεις αλμυρές και γλυκές από πολλές γωνιές του πλανήτη: Αίγυπτος, Αιθιοπία, Αφγανιστάν, Ζιμπάμπουε, Καμερούν, Κουρδιστάν, Κονγκό, Μαδαγασκάρη, Νιγηρία, Παλαιστίνη, Σουδάν, Νότιο Σουδάν, Τουρκία και Φιλιππίνες.
Για τα υπέροχα πιάτα που ετοιμάζονται κάθε μέρα θα πρέπει να προμηθευτείτε πρώτα την αντίστοιχη μάρκα από τα ταμεία του φεστιβάλ. Πράσινες μάρκες για τα πιάτα που κοστίζουν 3 ευρώ, κίτρινες μάρκες για τα πιάτα που κοστίζουν 4 ευρώ και πορτοκαλί μάρκες που κοστίζουν 6 ευρώ!
Το μενού:
ΦΑΓΗΤΑ – | |
ΑΙΓΥΠΤΟΣ | Φαλάφελ |
Koshari: κοφτό μακαρ. με ρύζι, σάλτσα πικαντ., φακές & χούμους | |
ΑΙΘΙΟΠΙΑ | Vegitable Wat |
Key Sega Wat | |
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ | Μπολανί: Τηγανιτές πίτες πατάτας με μυρωδικά |
Κofte poluo: ρύζι με κιμά, σαφράν, πατάτες, σάλτσα (καυτερό) | |
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝ. VANA BA AFRIKA | Mtabga: χειροποίητη πίτα με λαχανικά |
Couscous with chicken and vegetables | |
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ | Μαντί με κοτόπουλο |
ZIMΠAMΠOYE | Κοτόπουλο με κάρυ, ρύζι, κους κους |
Mutakura: μίξη διάφορων φασολιών, καλαμποκιού και ξηρών καρπών | |
ΚΑΜΕΡΟΥΝ | Dole: Μοσχάρι με σπανάκι, ρύζι, πατάτες |
Μοσχάρι με λάχανο, φυστίκι, κους κους | |
ΚΟΙΝ. ΔΙΚ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ | Τσιγ Κιοφτε [3 τμχ., χορτοφαγικό] |
Λαχματζούν | |
ΚΟΝΓΚΟ | Κοτόπουλο σχάρας με plantain tape, λαχανικά |
Λαχανικά σοταρισμένα με κάρυ και κόκκινο ρύζι | |
ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ | Kuku-bakwan: Ασιάτικες Τηγανίτες λαχανικών [3 τμχ] συνοδευμένες με σως γιαουρτιού |
Zereshk polo: Περσικό ρύζι με κοτόπουλο, σαφράν και φραγκοστάφυλο | |
ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ | Φαλάφελ |
Cig Kofte, χορτοφαγικό | |
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ | Χορτοκεφτεδες Μαδαγασκάρης με κόκκινη σάλτσα, ρύζι, καρότο |
Φιλέτο κοτόπουλο με τζίντζερ, μπαχαρικά, ρυζι | |
ΝΙΓΗΡΙΑ | Akara: τυλιχτό φαλάφελ από μαυρομάτικα με λαχανικά , ρύζι |
Παραδοσιακό κοτόπουλο με ρύζι και σαλάτα | |
ΝΙΓΗΡΙΑΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ | Κοτόπουλο με ρύζι τηγανητό και σαλάτα |
Κοτόπουλο με τηγανητή μπανάνα (plantains) και σαλάτα | |
ΣΟΥΔΑΝ | Κapsa: κοτόπουλο με ρύζι, ξηρούς καρπούς, καρότο |
Τamia: κεφτέδες από φάβα σε πίτα με λαχανικά, ταχίνι | |
ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ | Shawarma: Κοτόπουλο στήθος, πιπεριές, ταχίνι, παραδοσιακο ψωμί |
Κινόα με καλαμπόκι,καρότο, κόλιανδρο, μαϊντανό(vegan) | |
ΤΟΥΡΚΙΑ-TKP ML | Gozleme: πίτα με σπανάκι ή τυρί ή πατάτα (vegan) |
Tantuni: χειροποίητη αραβική πίτα ή ψωμί με κιμά από σόγια (vegan) | |
ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΕΠΙΤΡ. ΑΛΛΗΛ ΠΟΛΙΤ. ΚΡΑΤΟΥΜ. | Τουρκική τυρόπιτα και παραδοσιακή σαλάτα |
Τουρκική κιμαδόπιτα και παραδοσιακή σαλάτα | |
Χαλκά Τατλισί (γλυκό) με sauce (καραμέλα,σοκολάτα,βύσσινο) | |
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ | Spring Rolls (3τμχ) + noodles |
ΓΛΥΚΑ | |
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝ. VANA BA AFRIKA | Kunafa: σιροπιαστά φύλλα “κουνάφα” με βάση καρύδα, κρέμα και σταφίδες |
Harisa: σιροπιαστό κέικ σιμιγδάλι με ξηρούς καρπούς | |
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ | Κανταϊφι (1 τμχ) |
Μπακλαβάς (1 τμχ) | |
ΚΑΜΕΡΟΥΝ | Λουκουμάδες με μπανανα και ζάχαρη (4 τμχ) |
Τηγανητές μπανάνες (5 τμχ) | |
Τούρτα με παγωτό (fraise ή μπανάνα). | |
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ | Μπακλαβάς με καρύδια (1μεγ) |
ΚΟΝΓΚΟ | Λουκουμάδες Κονγκό παραδοσιακοί (6τμχ) |
Λουκουμάδες με φρούτο μπανάνα (αλεύρι καλαμποκιού) (6τμχ) | |
ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ | Χαλβά παραδοσιακό |
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | Γλυκά παραδοσιακά |
ΣΟΥΔΑΝ | Σιροπιαστά γλυκά Σουδάν (1 μεγ. + 3 μικρά) |
Σιροπιαστά γλυκά Σουδάν (5 μικρά) | |
ΤΟΥΡΚΙΑ-TKP ML | Κανταϊφι (1 τμχ) |
Και φυσικά όπως πάντα, η Τουρκική κουζίνα, το ρακάδικο, τα σουβλάκια του Φελέκη και η El Chef.
Το ρακαδικο συνεχίζει την παράδοση με άφθονη ρακί, μπύρα και φυσικά μεζέδες.
Δίπλα η συλλογική κουζίνα Ελ σεφ μαγειρεύει συλλογικά και σερβίρει αλληλεγγύη. Στον πάγκο της θα βρείτε πατάτες τηγανιτές και το γνωστό της μπέργκερ, με κρέας αλλά και βιγκαν.
Επίσης, ακονίζουν τα μαχαίρια στην Τουρκική κουζίνα του μάστερ σεφ Χουσεΐν!
Σουβλάκια, κεμπάπ, σις (στη σούβλα) κοτόπουλο, παστουρμαδόπιτα, λαχματζούν, πατατοσαλάτα, πλιγούρι.
Τα κάρβουνα καίνε 12ωρο σταθερά, μία παρέα φίλων συζητάει για πολιτικά, κοινωνικά, γελάει και σας περιμένει να παραγγείλετε στο μεγάλο τραπέζι στα backstage της κεντρικής κουζίνας του αντιρατσιστικού.
Κι αν είστε στη συναυλία στην κεντρική σκηνή και περνάτε τέλεια χορεύοντας και τραγουδώντας, δίπλα σας θα είναι τα μοναδικά σουβλάκια του Φελέκη, με λεμονάκι και ψωμάκι για τη λιγούρα! Και, στο μπαρ θα βρείτε σάντουιτς φαλάφελ από μια παλαιστινιακή ομάδα που ζει στην Ελλάδα.
Κουζίνες πραγματικά διαπολιτισμικές! Γευστικές εμπειρίες και συναισθήματα που μας μένουν αξέχαστα!