Πόλεις για όλους: Μία συζήτηση ανάμεσα σε νέα και παλιά δημοτικά σχήματα

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ επιδιώκει να αποτελέσει χώρο συνάντησης των κινήματων και οργάνωσης των αγώνων. Σε αυτή τη λογική αναπτύσσεται ο χώρος των αυτο-οργανωμένων συζητήσεων όπου συλλογικότητες και πρωτοβουλίες μπορούν να διοργανώσουν τις δικές τους συζητήσεις και συνελεύσεις.

Σε αυτή τη λογική ακολουθεί το κείμενο καλέσματος στην εκδήλωση Πόλεις για όλους: Μία συζήτηση ανάμεσα σε νέα και παλιά δημοτικά σχήματα.
Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: εδώ.

Πόλεις για όλους

Η αυτοδιοίκηση παρ’ότι έπαιζε διαχρονικά πολύ μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του χώρου και των συνθηκών διαβίωσης, δεν έχει ως τώρα συνδεθεί με τις κοινωνικές αντιστάσεις και διεκδικήσεις. Σήμερα, με την κανονικοποίηση της κρίσης στην κοινωνία και έντονες όψεις ρατσισμού και εθνικισμού στις πολιτικές επιλογές, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ να μιλήσουμε για την τοπική αυτοδιοίκηση, ως όπλο τη κοινωνίας απέναντι σε κάθε μορφή αποκλεισμού από τα Κοινά. Οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ανέδειξαν όλη την προβληματική του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου· παράλληλα, όμως, έφεραν στο προσκήνιο και νέα δημοτικά σχήματα και κινήσεις που έχουν πολλά να πουν.

Σας καλούμε, λοιπόν, στον χώρο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, το Σάββατο 29/6 και ώρα 18.00, σε μία συζήτηση-στρογγυλό τραπέζι ανάμεσα σε νέα και παλιά δημοτικά σχήματα, ν’ ανταλλάξουμε απόψεις για το πως θα σχεδιάσουμε τις διεκδικήσεις μας για πόλεις για όλους του κατοίκους. Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε κύκλο ξεκινώντας με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων 4 σχημάτων (Ανυπότακτη Αθήνα, Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, Ασυμβίβαστο Ίλιον, Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα») στις εξής θεματικές:

Α. Δημοκρατία – Αυτοδιαχείριση & Συμμετοχικότητα – Ορατά προβλήματα, αόρατοι άνθρωποι

Β. Θεμελιακές ανάγκες – Κατοικία & Κοινωνική μέριμνα – Ένταξη, επανένταξη

Γ. Αυτοδιοικητικά σχήματα – Ρόλος & Δράση – Δικτύωση των διεκδικήσεων

Για τη συμμετοχή σχημάτων στον κύκλο, παρακαλούμε στείλτε mail στο [email protected] ή επικοινωνήστε με τα 6932262122 (Όλγα), 6976564624 (Γρηγόρης)

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *