Palante Flamenco Act: Το Σάββατο 2 Ιουλίου στο 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 9 μ.μ, η Compania Flamenca Sentimientos, συμμετέχει στο 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, βάζοντας ένα λιθαράκι σε αυτήν την σπουδαία διοργάνωση, την οποία έχουμε την χαρά όλοι μας να απολαύσουμε μετά από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας.

Para adelante, palante, ίσια μπροστά…. Αυτή είναι η θέση και στάση ζωής των Ρομά της Ανδαλουσίας, εμπνευσμένη από τα ταξίδια των καραβανιών μέσα στον χρόνο αναζητώντας νέους τόπους, κοιτώντας πάντα μπροστά, ποτέ πίσω.

Σαν τραγική ειρωνεία, η ιστορία της Compania Flamenca Sentimientos δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα των Ρομά. Τον Ιανουάριο του 2021, εκδιώχθηκε από την επί δεκαπενταετίας έδρα της στα Εξάρχεια, λόγω του άκρως καπιταλιστικού και βίαιου επενδυτικού προγράμματος της κυβέρνησης σε συνεργασία με ξένες εταιρείες real estate.

Η πίκρα και η θλίψη έγιναν πείσμα, το πείσμα έγινε δύναμη, η δύναμη χορός , ο χορός ζωντάνεψε όλα τα συναισθήματα που έφεραν την έμπνευση για την δημιουργία της παράστασης Palante.

H ομάδα χορού της Compania Flamenca Sentimientos, έχασε το σπίτι της όμως έμεινε ενωμένη και δυνατή να φωνάζει για το άδικο μέσα από την τέχνη. .. την τέχνη του φλαμένκο.

Χορογραφίες – Σκηνοθεσία: Ισαβέλλα Γαλαίου

Χορεύουν: Ακριβή Αντωνοπούλου, Δώρα Βάνα, Στέλλα Βλαχομήτρου, Ισαβέλλα Γαλαίου, Πέλια Γιαννουλάτου, Ελένη Δημητρίου, Ελένη Κακούρη, Στέλλα Καπόλου, Χρυσοφίλη Κόντου, Μαριάννα Κούτουλας, Ζωή Κρητσωτάκη, Έλενα Μεγρέμη, Παναγιώτα Μπουκουβάλα, Αναστασία Παπαδούλη, Χριστίνα Παπαφιλιππάκη, Εβίτα Πασχάλη, Απολλωνία Πολίτη

Το σχετικό event στο facebook

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *