Το πιο πετυχημένο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Κόντρα στις μεθοδεύσεις της απαγόρευσής του και τον καλλιεργούμενο ηθικό πανικό για τη μετανάστευση, η φωνή του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ ακούστηκε δυνατή και φέτος. Το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει το (θεωρητικά ανυπέρβλητο) εμπόδιο της άρσης της άδειάς του από το ΕΚΠΑ και να μεταφερθεί σε άλλο χώρο μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, αλλά πέτυχε και ρεκόρ επισκεπτών. 

Η πολύ μεγάλη επιτυχία του φετινού Φεστιβάλ έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία σε μια συγκυρία όπου η Ακροδεξιά πετυχαίνει ιστορικό υψηλό στις εκλογές, ενώ η ατζέντα της για τη μετανάστευση υιοθετείται από την κυβέρνηση και παρουσιάζεται ως αδιαμφισβήτητη στο τοπίο των Media. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η άποψη μας για το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι μειοψηφική αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία. Η παρουσία όμως δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Άλσος Βεΐκου, απέδειξε ότι αυτή τη άποψη είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι παρουσιαζεται στον δημόσιο διάλογο. 

Στο Άλσος Βεΐκου έγινε ορατό ότι είναι πολλές-οί όσες-οι δεν θέλουν τους φράχτες και τα pushbacks, όσες-οι απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα της Πύλου, όσες-οι δεν θεωρούν τυχαίες τις εκπρυσοκροτήσεις των αστυνομικών όπλων, όσες-οι προτάσσουν την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά κόντρα στις κραυγές του μίσους. Είμαστε πολλές-οι και δεν πρόκειται να σωπάσουμε. 

Η Οργανωτική Επιτροπή 24ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ θα ήθελε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δεκάδες χιλιάδες πολίτες που στήριξαν το Φεστιβάλ στην πιο δύσκολη στιγμή του. Για τις εκατοντάδες που δούλεψαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο για τη διοργάνωση, ξέρουμε ότι δεν χρειάζονται “ευχαριστώ”, παρά μόνο η δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και καλύτερη οργάνωση.

Όσο για εκείνους που το βράδυ του Σαββάτου θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν επεισόδια στη Βεΐκου, γνωρίζοντας καλά το πρόβλημα που θα δημιουργούσαν στη διοργάνωση, απέδειξαν ότι είναι εχθροί του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Μπορεί να ξεκινάνε από διαφορετική αφετηρία, αλλά οι πράξεις τους αντικειμενικά ενισχύουν τις μεθοδεύσεις απαγόρευσης. Να ‘ναι σίγουροι και αυτοί ότι δεν θα τους κάνουμε το χατήρι. 

Ανανεώνουμε το φεστιβαλικό ραντεβού μας για το 2024, συνεχίζουμε πιο δυνατές-οί τον καθημερινό αγώνα ενάντια στο ρατσισμό. Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *