WHO IS WHO: Deaf Radio, Bad Movies, The Noise Figures και Tuber

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Λίγα λόγια για τα διαμαντάκια της ανεξάρτητης ροκ σκηνής, λίγες μέρες πριν τους δούμε στην Κεντρική Σκηνή του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας. Deaf Radio, Bad Movies, The Noise Figures και Tuber μαζί μας την Παρασκευή 1 Ιουλίου.

deaf-radio-site

Deaf Radio. Αθηναϊκή μπάντα, που κυκλοφόρησε το πρώτο της single το 2015 με τα κομμάτια «Down On Her Knees» και «No Hay Banda»). Τον Μάιο του 2016 ηχογράφησαν το πρώτο τους full album, με τίτλο «Alarm», που περιμένουμε να κυκλοφορήσει το χειμώνα. Ως τότε θα ζούμε με τα καλοκαιρινά τους lives ανά την Ελλάδα και φυσικά με την εμφάνιση του στην Κεντρική Σκηνή του Αντιρατσιστικού. Ηχητικά χαρακτηρίζονται από πληθωρικά τύμπανα, βαριά riffs με χαρακτηριστικές φωνητικές μελωδίες, συνδυάζοντας στοιχεία από σκηνές όπως η Palm Desert, η Post Punk και η Psychedelic Rock. Οι στίχοι τους κατακλύζονται από υπαρξιακές -ενίοτε δυστοπικές- σκέψεις. Άλλωστε και το όνομα της μπάντας αναφέρεται σε μια αδιέξοδη κατάσταση, ένα κενό επικοινωνίας, έναν πομπό χωρίς δέκτη. Πώς περιγράφουν οι ίδιοι με 6 λέξεις τη μουσική τους; «Garage κιθάρες, pop μελωδίες, σκοτεινοί στίχοι».

bad-movies-site

Bad Movies. Punk rock σχήμα από τη Θεσσαλονίκη, που δημιουργήθηκε το 2004 και κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική δουλειά του το 2008, «Bad Movies I», από την On Stage Records. Το 2010, και μετά από κάποιες ανακατατάξεις στα μέλη της μπάντας, κυκλοφορεί η μουσική συλλογή Salonica Rock City με τη συμμετοχή των Χατ-Τρικ και Ντελίριο η οποία περιλαμβάνει «Το Γράμμα», που αγαπήθηκε ιδιαίτερα απ’ το κοινό. Η υποστήριξη του κόσμου και οι συνεχόμενες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό οδηγούν την μπάντα στο δεύτερό της δίσκο, «Bad Movies II», και λίγο αργότερα (2014) κυκλοφορεί και το πρώτο τους 7’’ EP σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. «Η Εποχή των Λύκων» (2015) είναι ο τρίτος κατά σειρά δίσκος τους.

noise-site

The Noise Figures. Ντουέτο με έδρα την Αθήνα, που κινείται μουσικά στο χώρο της Psych Rock. Έχουν ήδη περιοδεύσει αρκετές φορές στην Ευρώπη (με τελευταία περιοδεία τον Απρίλιο του 2016, όπου σε 10 χώρες έδωσαν 20 συναυλίες), αλλά και στην Ελλάδα, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με μερικά από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα (PJ Harvey, Black Rebel Motorcycle Club, Brian Jonestown Massacre, Slowdive, Growlers, Japandroids, Wooden Shjips, All Them Witches, Dead Meadow). Τα δύο τους άλμπουμ, «The Noise Figures»(2013) και «Aphelion» (2015) κυκλοφόρησαν από την Inner Ear Records και πήραν διθυραμβικές κριτικές εντός και εκτός χώρας.

tuber-site

Tuber. Λίγο πριν μπει στο στούντιο για την ηχογράφηση του τρίτου τους άλμπουμ του, το κουαρτέτο από τις Σέρρες κατηφορίζει προς στην Αθήνα για το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ! Με σταθερά το rock n’ roll, φλερτάρουν την ψυχεδέλεια και τον ρομαντισμό, συνδυάζοντας τη λυρικότητα με σκληρό ήχο και χορευτικό ρυθμό. Έχουν συμμετάσχει σε τρία από τα πιο αξιόλογα ροκ φεστιβάλ της Ευρώπης (Freak Valley DE, Wrong Fest BU, Lake On Fire AU), ενώ πρόσφατα επισκέφτηκαν 16 πόλεις στα πλαίσια της πρώτης τους ευρωπαϊκής περιοδείας, όπου άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων. Καθόλου άδικα, αφού οι εξαιρετικές μελωδίες τους καλούν το κοινό σε ένα ταξίδι συμπαντικό και ταυτόχρονα γήινο και κάθε πέρασμά τους θεωρείται σαρωτικό!

Info
19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 1,2,3 Ιουλίου 2016 –Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια
Είσοδος: 5€ ανά ημέρα | 10€ για όλο το τριήμερο
Ώρα έναρξης συζητήσεων: 7.00 μ.μ.
Ώρα έναρξης συναυλιών: 9.30 μ.μ.

Save

Save

Save

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *