Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη – Η δίκη της Χρυσής Αυγής

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Tην Παρασκευή 1 Ιουλίου η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για την αύξηση της δύναμης των ευρωπαϊκών ακροδεξιών, ξενοφοβικών κομμάτων, τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τις προκλήσεις που προκύπτουν για τα κινήματα και την Αριστερά. 

Ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης συνεχώς αλλάζει και όλο και περισσότερα ακροδεξιά, ξενοφοβικά, ρατσιστικά κόμματα καταγράφουν ικανά εκλογικά ποσοστά που τους δίνουν ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής. Ταυτόχρονα,  υψώνονται παντού φράχτες, σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια δικαίου, και η  συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς ρητορικής.
Στο εσωτερικό μέτωπο, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι σε πλήρη εξέλιξη αλλά δεν απολαμβάνει της σημασίας και της δημοσιότητας που θα έπρεπε. Λόγω των προκλητικών καθυστερήσεων στη διαδικασία, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι
Μπορούν τα κινήματα και η Αριστερά να ορθώσουν φραγμό στην άνοδο της Άκρας Δεξιάς; Μπορούμε να ενισχύσουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση για να διασφαλιστεί η καταδίκη των δολοφόνων και να τεθεί στο περιθώριο η ναζιστική συμμορία;

Συντονιστής: Δημοσθένης Παπαδάτος (Rednotebook)
Ομιλητές & Ομιλήτριες: Christine Gerber, (Παρεμβασιακή Αριαστερά -Γερμανία), Τάκης Γιαννόπουλος (Antinazi Zone), Ελευθερία Κουμάντου (Πρωτοβουλία Golden Dawn Watch), Κώστας Παπαδάκης (δικηγόρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής), Beppe Caccia (Κοινωνικό Κέντρο Βενετίας)

Info
19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 1,2,3 Ιουλίου 2016 –Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια
Είσοδος: 5€ ανά ημέρα | 10€ για όλο το τριήμερο
Ώρα έναρξης συζητήσεων: 7.00 μ.μ.
Ώρα έναρξης συναυλιών: 9.30 μ.μ.

Save

Save

Save

Save

Save

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *