Οικολογικές παρεμβάσεις στο 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Όσο κι αν αγαπάμε το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχε μια αδυναμία, που δεν είναι άλλη από τα σκουπίδια που παράγει. Όσο μεγάλωνε το φεστιβάλ τα προηγούμενα χρόνια, μεγάλωνε μαζί του και το πρόβλημα των σκουπιδιών: χιλιάδες κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών και κάθε λογής πλαστικά μιας χρήσης κατέληγαν στη χωματερή, συμβάλλοντας αρνητικά σε ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά προβλήματα του λεκανοπεδίου.

Φέτος, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ προσπαθεί να βελτιώσει το οικολογικό του αποτύπωμα, με τις εξής παρεμβάσεις:

  • Αντικαθιστούμε όλα τα πλαστικά μιας χρήσης (πιάτα, πηρούνια και ποτήρια) με αντίστοιχα είδη από ξύλο και χαρτόνι.
  • Σε ένα από τα μπαρ θα προσφέρουμε μπύρα – βαρέλι, ως εναλλακτική επιλογή στην κλασική μπύρα – κουτάκι, την οποία θα μπορείτε να απολαύσετε στο δικό σας ποτήρι πολλαπλών χρήσεων, που σας παροτρύνουμε ούτως ή άλλως να φέρετε.
  • Παράλληλα, στο χώρο του φεστιβάλ θα πωλούνται ποτήρια πολλαπλών χρήσεων με το σήμα του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, με τα οποία θα μπορείτε να απολαύσετε ποτό ή μπύρα από βαρέλι. Το κόστος του ποτηριού θα είναι μόλις ένα ευρώ.

Πέραν των παραπάνω, σας παροτρύνουμε να φέρετε μαζί σας το δικό σας δοχείο με νερό βρύσης, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση πλαστικών μπουκαλιών νερού. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να έχουμε βρύσες με νερό στο χώρο του φεστιβάλ για επαναγέμιση, αλλά θα προσπαθήσουμε ξανά στο μέλλον να προσφέρουμε εναλλακτική επιλογή στο εμφιαλωμένο νερό.

Τέλος, στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν σακούλες σκουπιδιών με διαφορετικό χρώμα για κάθε υλικό (πράσινο – πλαστικό, κόκκινο – αλουμίνιο, μαύρο – λοιπά απορρίμματα), προκειμένου να πετύχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανακύκλωσης των παραγόμενων απορριμμάτων, κυρίως στο αλουμίνιο και στο πλαστικό.

Όλα αυτά όμως, δεν θα έχουν αποτέλεσμα χωρίς τη δική σας συμβολή. Ξέρουμε ότι οι παραπάνω παρεμβάσεις δεν είναι αρκετές για να εξαλείψουν πλήρως τα απορρίμματα που αφήνει πίσω του το φεστιβάλ. Μπορούμε όμως, όλες και όλοι μαζί, να κάνουμε την αρχή. Με την απόκτηση νέων συνηθειών, εμπειρίας και επιπλέον ιδέων, μπορούμε τα επόμενα χρόνια να έχουμε ένα Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ακόμα πιο φιλικό στο περιβάλλον, ακόμα πιο φιλικό σε όλες και όλους εμάς!

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *