Οι γεύσεις του 24ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας

Οι γεύσεις του 24ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Το φεστιβάλ είναι πάντα ένα ταξίδι γαστρονομίας! Στρώνουμε τραπέζι στο 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με γεύσεις από πολλές  χώρες. 

Οι Μεταναστευτικές Κουζίνες περιμένουν για να σας ταξιδέψουν στις 7, 8 και 9 Ιουλίου. Για το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ,  οι αυθεντικές πολυεθνικές κουζίνες, από κοινότητες και ομάδες,  είναι παράδοση!  Γεύσεις αλμυρές και γλυκές από πολλές γωνιές του πλανήτη: Αίγυπτος, Αιθιοπία, Αφγανιστάν, Ζιμπάμπουε, Νιγηρία, Κουρδιστάν, Φιλιππίνες, Σουδάν, Κονγκό, Μαρόκο κλπ. Και, μία καινοτομία, φέτος θα λειτουργήσουν με μάρκες για καλύτερη εξυπηρέτηση. Τις μάρκες θα προμηθεύεστε από τα Ταμεία στον χώρο των μεταναστευτικών κουζινών. 

Το μενού για τις Μεταναστευτικές Κουζίνες 2023:

 

ΦΑΓΗΤΑ 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
  • Φαλαφελ
  • Κόσαρι: κοφτό μακαρ. με ρύζι, σάλτσα πικαντ., φακές & χούμους
ΑΙΘΙΟΠΙΑ
  • Αtakilte Alicha, Yemisir Kik: Μοσχάρι λαχανικά, Φακές (2 φαγητά)
  • Minchet Abish, Ater Kik Alicha: Κιμάς (μοσχαρι) πικάντικος, Φάβα
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
  • Μπολανί: Τηγανιτές πίτες πατάτας με μυρωδικά
  • Lobia poluo: ρύζι με κιμά, φασολάκι, σάλτσα
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 VANA BA AFRIKA

  • Σαμούσα: λαχανικά, χορτοφαγικό
  • Tipse: μοσχάρι με μπαχαρικά σε πίτα
ΒΟΡΕΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
  • Κapsa: κοτόπουλο με ρύζι, ξηρούς καρπούς,καρότο
  • Τamia: κεφτέδες από φάβα σε πίτα με λαχανικά, ταχίν
ZIMΠAMΠOYE
  • Κοτοπουλο με καρυ, ρυζι, κους κους
ΚΑΜΕΡΟΥΝ
  • Dole: Μοσχάρι με σπανάκι, ρύζι, πατατάτες
  • Μοσχάρι με λάχανο, ηλιοσπορους, κους κους, καρότο
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
  • Τσιγ Κιοφτε [ χορτοφαγικό]
  • Λαχματζούν
ΚΟΝΓΚΟ
  • Κοτόπουλο σχάρας με plantain tape, λαχανικά
  • Λαχανικά σοταρισμένα με κάρυ και plantain tape
ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
  • Φαλάφελ
  • Λαχματζούν
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ
  • Χορτοκεφτεδες Μαδαγασκάρης με κόκκινη σάλτσα, ρύζι, καρότο
  • Φιλέτο κοτόπουλο με τζίντζερ, μπαχαρικά, ρυζι
ΜΑΡΟΚΟ
  • Ντολμάδες (μοσχ.) + Μπριάμι (κοτ, αυγά, αμύγδαλα, πατατες)
  • Κους -κους: λαχανικά με πλιγούρι
ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ
  • Μοσχάρι με σάλτσα καρύδας, σίμα, ρύζι, τσακαλάκα (σαλάτα)
  • Κοτόπουλο με σάλτσα καρύδας, σίμα, ρύζι, τσακαλάκα (σαλάτα)
ΝΙΓΗΡΙΑ
  • Μοσχάρι, ρύζι, κόκκινη σάλτσα
  • Akara: τυλιχτό φαλάφελ από μαυρομάτικα με λαχανικά , ρύζι
ΝΙΓΗΡΙΑΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
  • Κοτόπουλο με ρύζι τηγανητό
  • Κοτόπουλο με τηγανητή μπανάνα (plantains)
ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
  • Shawarma: Κοτόπουλο στήθος, πιπεριές, ταχίνι, παραδοσιακο ψωμί
  • Κινόα με καλαμπόκι,καρότο, κόλιανδρο, μαϊντανό(vegan)
ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΕΠΙΤΡ. ΑΛΛΗΛ ΠΟΛΙΤ. ΚΡΑΤΟΥΜ.
  • Τουρκική τυρόπιτα και παραδοσιακή σαλάτα
  • Τουρκική κιμαδόπιτα και παραδοσιακή σαλάτα
  • Χαλκά Τατλισί (γλυκό) με sauce (καραμέλα,σοκολάτα,βύσσινο)
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
  • Spring Rolls  + noodles

 

ΓΛΥΚΑ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
  • Μπακλαβάς με δαμάσκηνα και σταφίδες
  • Κανταΐφι με χουρμάδες
  • Βasbousa: σιροπιαστό με σιμιγδάλι & καρύδα
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝOTHTA
VANA BA AFRIKA
  • Φατάϊερ : γλυκές πίτες με κρέμα και ξηρούς καρπούς
  • Ζαλάμπια: λουκουμάδες με μέλι ή σοκολάτα
ΚΑΜΕΡΟΥΝ
  • Λουκουμάδες με μπανανα και ζάχαρη 
  • Τηγανητές μπανάνες 
  • Τούρτα με παγωτό (fraise ή μπανάνα).
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
  • Μπακλαβάς με καρύδια 
ΚΟΝΓΚΟ
  • Λουκουμάδες Κονγκό παραδοσιακοί 
  • Λουκουμάδες με φρούτο μπανάνα (αλεύρι καλαμποκιού) 
ΜΑΡΟΚΟ
  • Κρασέλ : γλυκό ψωμάκι με μυρωδικά 
  • Μασαμεν: τηγανίτα με βούτυρο, μέλι 
  • Shibakia: ξηροτήγανο με μέλι, αμύγδαλο, σουσάμι 
  • Baghirir: φλογέρα με αμύγδαλο, μέλι 
ΣΟΥΔΑΝ
  • Σιροπιαστά γλυκά Σουδάν (1 μεγάλο + 3 μικρά)
  • Σιροπιαστά γλυκά Σουδάν (5 μικρά)

 

Και φυσικά όπως πάντα, η Τουρκική κουζίνα, το ρακάδικο, τα σουβλάκια του Φελέκη και η  El Chef.  

Το ρακαδικο συνεχίζει την παράδοση με άφθονη ρακί, μπύρα και φυσικά μεζέδες.
Δίπλα, η συλλογική κουζίνα Ελ σεφ μαγειρεύει συλλογικά και σερβίρει αλληλεγγύη. Στον πάγκο της θα βρείτε πατάτες τηγανιτές και το γνωστό της μπέργκερ, με κρέας αλλά και βίγκαν.

Επίσης,  ακονίζουν τα μαχαίρια στην Τουρκική κουζίνα του μάστερ σεφ Χουσεΐν!

Σουβλάκια, κεμπάπ, σις (στη σούβλα) κοτόπουλο, παστουρμαδόπιτα, λαχματζούν, πατατοσαλάτα, πλιγούρι.  

Τα κάρβουνα καίνε 12ωρο σταθερά, μία παρέα φίλων  συζητάει για πολιτικά, κοινωνικά, γελάει και περιμένει τις παραγγελίες σας στο μεγάλο τραπέζι στα backstage της κεντρικής κουζίνας του αντιρατσιστικού.

Κι αν είστε στη συναυλία στην κεντρική σκηνή και περνάτε τέλεια χορεύοντας και τραγουδώντας, δίπλα σας θα είναι τα μοναδικά σουβλάκια του Φελέκη, με λεμονάκι και ψωμάκι για τη λιγούρα!

Κουζίνες πραγματικά διαπολιτισμικές! Γευστικές εμπειρίες και συναισθήματα που μας μένουν αξέχαστα!

 

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+