20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας –Πάρκο Γουδή, 30 Ιουνίου -2 Ιουλίου

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

«Από μικρό φαινότανε…» Ε, αυτή δεν είναι η περίπτωσή μας. Γιατί όταν το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είδε το φως της ημέρας, λίγοι πίστευαν ότι όχι μόνο θα επιβίωνε των αντιξοοτήτων, αλλά θα έφτανε αισίως στον (σημαδιακό, όπως και να το κάνουμε) αριθμό 20. Να όμως που φτάσαμε στο 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2017 θα βρεθούμε στο πάρκο Γουδή.
Με συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, δρώμενα, κουζίνες και, κυρίως, πολύ κόσμο, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποτελεί κάθε χρόνο το πιο μεγάλο γεγονός του αντιρατσιστικού κινήματος. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίζαμε έναν κοινωνικό-κινηματικό «θεσμό», αν η λέξη δεν είχε φθαρεί τόσο πολύ.
30 Ιουνιου-2 Ιουλίου. Πάμε ξανά για μια ακόμα φορά. Για πούμε πάλι με όση δύναμη έχουμε το δικό μας «Όχι» στον ρατσισμό, τις διακρίσες, την εκμετάλλευση, τα κλειστά σύνορα, τη Συμφωνία της Ντροπής με την Τουρκία, τα στρατόπεδα, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, τις απελάσεις.
Αλλά το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο τα μεγάλα και αναγκαία (πιο αναγκαία από ποτέ!) «Όχι». Είναι και η χαρά του να είμαστε μαζί. Είναι ο πλούτος της επικοινωνίας και οι νέες γλώσσες που γεννιούνται. Η εμπειρία ότι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά και να γίνουν καλύτερα.
Είκοσι φορές Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Είκοσι φορές μια γιορτή για την ελπίδα που δεν τα βάζει κάτω.

20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας -Πατρίδα μας όλη η Γη!
30 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2017, πάρκο Γουδή

Save

Save

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *