«Συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας: Ευρώπη-φρούριο και Ελλάδα-φυλακή»

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Μια κομβικής σημασίας συζήτηση για το προσφυγικό ζήτημα και το αντιρατσιστικό κίνημα θα διεξαχθεί την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ -Παρασκευή 1 Ιουλίου. Αφορά την ευρω-τουρκική συμφωνία για τους πρόσφυγες, συμφωνία-τομή για τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. και της Ελλάδας.
Η εφαρμογή της επισφραγίζει τον ριζικό περιορισμό του εθνικού και διεθνούς δικαίου προστασίας των προσφύγων, εισάγοντας την έννοια της «ασφαλούς τρίτης χώρας» και απελευθερώνοντας τις απελάσεις-«επιστροφές» στην Τουρκία. Οι ομιλήτριες-ες θα αναφερθούν στο νέο, κατασταλτικό καθεστώς διαχείρισης της μετανάστευσης στα σύνορα, τις συνέπειές του στις τοπικές κοινωνίες και τις προκλήσεις που αναδύονται για το αντιρατσιστικό κίνημα.
Τη συζήτηση με γενικό τίτλο «Συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας: Ευρώπη-φρούριο και Ευρώπη-φυλακή» συντονίζει ο Γιώργος Μανιάτης (Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών) και μιλούν οι: Ερμιόνη Φρεζούλη (Χιακή Συμπολιτεία), Γεωργία Σπυροπούλου (Διεθνής Αμνηστία), Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό), Γιάννης Ανδρουλιδάκης (Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες

Info
19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 1,2,3 Ιουλίου 2016 –Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια
Είσοδος: 5€ ανά ημέρα | 10€ για όλο το τριήμερο
Ώρα έναρξης συζητήσεων: 7.00 μ.μ.
Ώρα έναρξης συναυλιών: 9.30 μ.μ.

Save

Save

Save

Μοιράσου το!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *